Over ons

Familie Span-den Teuling op Veldzigt

Mijn man en ik met onze dochters en hun gezinnen.

In 2009 kochten wij, volgens verschillende Horssenaren, het mooiste plekje van Horssen: Veldzigt, een eeuwenoude boerderij. Het eerste jaar hebben we alleen geruimd en gesloopt, waarna de opbouw steen voor steen kon beginnen.

Wij zijn dit avontuur samen met onze dochter Ike en haar gezin aangegaan, maar vanaf de start was voor ons duidelijk dat we deze mooie plek met meer mensen wilden delen door een bed en breakfast te starten.

Voor ons was en is het belangrijk om met respect voor natuur en milieu in en om onze boerderij te leven. Daarom maken wij gebruik van een warmtepomp voor verwarming in de winter, koeling in de zomer en warm water. De energie hiervoor wordt geleverd door zonnepanelen. Om onze energievraag zo laag mogelijk te houden, maken we bovendien gebruik van warmteterugwinning bij het ventilatiesysteem. Verder vangen we het regenwater op voor drinkwater voor onze Galloways, om onze toiletten hiermee te spoelen en om de tuin in de zomer van water te voorzien.

Naast klussen aan onze boerderij en wandelen, houd ik van de gezelligheid van koken, liefst voor een groter gezelschap. Daarvoor koop ik waar mogelijk fairtrade, biologisch en/of lokale producten en gebruik ik natuurlijk ook ons eigen Galloway vlees.

Ik hoop u snel te ontmoeten voor een overnachting op deze unieke plek in het Land van Maas en Waal.

Met gastvrije groet,

El den Teuling